Företaget

 
   
Försäljning Uthyrning Service Kontakt
       
Företaget Ekonomi Referenser Tjänster
 
  Företaget startades av mig Åke Jansson 1989, efter att jag varit konstruktör vid ett företag som byggde reservkraft i 7 år och efter det var jag projektledare vid Wärtsilä Diesel i två år med ett projekt i Saudiarabien AFF, 64 st Wärtsilä dieslar med Leroy Somer generatorer. Styrutrustning och övervakning konstruerades av mig, jag övervakade installationen och driftsatte anläggningarna.


När jag återkom till Sverige så ville Leroy Somer att jag skulle börja jobba som servicemontör åt dem, men familjen ville inte flytta till Frankrike så jag valde att starta ett eget företag, Subtron AB. Under mer än 10 år så höll Leroy Somer mig med jobb runt hela värden, det blev många timmar i flygstol och jag fick se ett 60 tal länder. Jag driftsatte, felsökte och reparerade generatorer från 5 Kva till 40 Mva. Jag jobbade både med lågspänning, högspänning och mekaniska problem, så som lager axlar och smörjning. Det var i huvudsak kraftstationer och fartyg.
När det började att bli tråkigt att resa så började Subtron att bygga reservkraft i Sverige ofta för andra företag så som ELKM, Epq och Hedemora diesel. Jag ritade, programmerade, driftsatte och projektledde anläggningarna.
Jag tog fram ett nytt styrsystem baserat på Siemens S7300 för oljeplattformar för Hedemora diesel, då blev det att flyga helikopter ut på Nordsjön där jag tillbringade mycket tid för installation och idriftagning, det blev 3 intressanta år.

Under 2000 talet har vi mestadels sysslat med livstidsförlängning av äldre anläggningar, som kuriosa så håller vi just på att livstidsförlänga reservkrafts generatorer vid Ringhals kärnkraftverk och de Svenska isbrytarna Atle, Frej och Ymer.

Våra specialkunskaper på generatorer gör att vi kan montera nya moderna regulatorer på alla typer av generatorer. Vi har också kontrollutrustningar som passar på alla förekommande reservkraftsaggregat. Vi har även byggt en del Biogas anläggningar.

Numera bygger vi våra kontrollutrustningar med Siemens S71200 som vi programmerar via Tia portalen.

Vi har under de senaste åren importerat generatoraggregat från Kina med välkända motorer och generatorer. Jag var i Kina i början av 2017 och inspekterade ett containeraggregat på 825KVA för en kund i Sverige, det var väldigt hög klass på arbetena. Jag passade på att skriva samarbetaskontrakt med VD Power för leverans inom Skandinavien och de Baltiska länderna.

Jag har startat ett samarbete med min gode vän Peter Hellstrand som blir Försäljnings chef för Subtron. Peter kommer i huvudsak att hantera försäljning av generator aggregat och jag tar hand om den tekniska sidan.

Åke Jansson